زهیر ابن قین بخش پنجم

شعار حماسي زهير

به روايت ابي‏مخنف، شهادت زهير پس از حبيب بن مظاهر بود. در اين هنگام، آثار شکستگي بر چهره امام عليه‏السلام هويدا شد. زهير که پس از سليمان (پسر عمويش) عازم ميدان جهاد و نبرد شده بود، دست‏هايش را بر دوش حسين عليه‏السلام نهاد و در قالب اشعاري اذن جهاد خواست. امام فرمود: «من هم به دنبال تو، رسول الله و اميرالمؤمنين را ملاقات خواهم کرد». [مقتل الحسين مقرم، ص 306.] .

او در حين مبارزه اين ابيات را ترنم مي‏کرد:

 

«انا زهير و انا ابن‏القين 

اذودکم بالسيف عن حسين‏

 

ان حسينا احد السبطين 

من عترة البر التقي الزين‏

 

ذاک رسول الله غير المين 

اضربکم و لا اري من شين[کتاب الفتوح، ج 5، ص 109. مقتل الحسين خوارزمي، ج 2، ص 20.] .

من زهير پسر قين هستم، با شمشير خود از حريم حسين دفاع مي‏کنم؛

حسين يکي از دو نواده رسول است، از خانداني که نيکي و تقوا زينت آنهاست؛

و اکنون او فرستاده پاک خدا از دو نسل نبوي است، و من شما را مي‏کشم و عيب نمي‏دانم».

درباره رزم او گفته‏اند: «و قاتل قتالا شديدا؛ [مثير الاحزان، ص 65.]  او مبارزه‏اي سنگين را آغاز کرد» بنابر نقل راويان از جمله «محمد بن ابي‏طالب» او صد و بيست نفر از شجاعان کوفه را از دم تيغ گذراند. [مقتل الحسين مقرم، ص 306.]  درباره شهادت او گفته‏اند: «فشد عليه کثير بن عبدالله الشعبي و مهاجر بن اوس التميمي، فقتلاه؛ [تاريخ الامم و الملوک، ج 5، ص 441.]  دو نفر از سپاهيان ابن‏سعد به نام‏هاي کثير و مهاجر، پس از نبرد سختي او را به شهادت رساندند».

شهادت و دعاي امام به زهير

امام حسين عليه‏السلام با مشاهده نعش ياور خود، در حالي که ايستاده بود فرمود: «لا يبعدنک الله يا زهير، و لعن الله قاتليک، لعن الذين مسخوا قردة و خنازير؛ [مقتل الحسين خوارزمي، ج 2، ص 20؛ بحارالانوار، ج 45:، ص 26.]  اي زهير خداوند تو را از رحمت خود دور نسازد، خداوند کشندگان تو را لعنت کند، (چون بني‏اسرائيل) که به شکل بوزينه‏گان و خوکان درآمدند».

در زيارت ناحيه مقدسه اين گونه آمده است: «السلام علي زهير بن القين البجلي القائل للحسين عليه‏السلام و قد اذن له الانصراف له:لا والله لا يکون ذلک ابدا اترک ابن رسول الله صلي الله عليه و آله، آله اسيرا في يد الاعداء و انجدنا؟ لا اراني الله ذلک اليوم؛ سلام بر زهير فرزند قين بجلي، آن که چون امام به او اجازه بازگشت دادند در پاسخ گفت: نه به خدا سوگند، هرگز فرزند رسول الله را که درود خدا بر او و آل است، ترک نخواهم کرد. آيا فرزند رسول را در حالي که اسير در دست دشمنان است رها کنم و خود را رهايي بخشم؟ خداوند آن روز را بر من نياورد». [اقبال الاعمال، ج 3، ص 77-78.] .

 



زیارت عاشورا

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


موضوعات مرتبط: انصارالحسین علیهم السلام ، زهیر ابن قین ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : برچسب:, | | نویسنده : admin |
.: Weblog Themes By BlackSkin :.